“I hate to hear you talk about all women as if they were fine ladies instead of rational creatures." Jane Austen, Persuasion


Sihtpunkt? Kui soovid pääseda kodulinna, või veel parem, kodumaa kammitsaist. Kui sul on rohkem kui üks kohvritäis hilpe ja kostüüme ning kaks just paraja välimuse ning suhtumisega sõbrannat, keda oma retkele kaasa haarata? Ja sa ei taha liiga kaugele sõita, sest miks raisata väärtuslike tunde autos istumise peale.


Minu mõttelend võimalike võimaluste laial maastikul pidi eelnevaid punkte arvesse võttes maanduma Läti peal. Juba teist korda selle suve jooksul. Ja uuesti Paduresse, imelisse räämas mõisa, mida kapitaalne remont polnud õnneks veel tabanud (minu suurim hirm vanade hoonete puhul). 


Seega oli olemas koht, kuhu põgeneda koos seiklushimuliste sõbrannadega. Pealegi oli tegu mõisaga, mida sai endale rentida. Vastuvõetava hinna eest! Ja see ei näinud välja liiga uus ning läikiv. Vastupidi, see oli just nii romantiline ja lagunenud, nagu vaja.


Saabusime kohale keset suvekuumust (ja ainukest selle aasta jooksul). Esimese öö pidime mõisas veetma kolmekesi. Õhtutunnid hakkasid mööduma naerupahvakute, pildistamise ja igasuguse lobisemise saatel. Imekombel polnud ka sääski, kes meid purenud oleks. Lükkasime saalis konutava diivani aiapoolsele terrassile ja sellel istudes avanes meile idülliline vaade (mida mingil määral varjutasid võimsad ja imposantsed sambad. Selline "viga" oli meie poolt loomulikult andestatav).





Nagu jõudsin mainida, ei saanud ka esimesel, mõisa saabumise õhtul ilma pildistamiseta. Eriti veel, kui õhkkond oli nii vaba ja meie kolmekesi nagu ainukesed elavad hinged maa peal. Kiskusime kottidest välja tee pealt ostetud vintage riided ja ennem valguse kadumist olid nii mõnedki lõbusad kaadrid jäädvustatud. 



Siis rahunesime maha. Päikesevalgus hääbus, fotoaparaadid pandi käest. Tunnid möödusid hämaruse suunas. Rääkisime nüüd tõsistest asjadest. Lõpuks panime küünlad põlema. Sellises vanas hoones ei ole elektrit igas ruumis. Ja nii ongi parem. Mis siis, et kõhedam. Eriti, kui tead, et pead magama minema. Ja et peale sinu on selles suures, tühjas hoones veel vaid kaks inimest (kes kardavad pimedust just niisama palju). 

Comments

Popular Posts